Turistnäringens Företagarindex 2012 - nationell och regionala rapporter

Turistnäringens Företagarindex 2012 - nationell och regionala rapporter

Det bildades närmare 1 300 nya turistföretag i Sverige under 2011 och Stockholms län leder ligan med 310 nyregistrerade turistföretag. Sett till antal nya turistföretag per invånare är det däremot Jämtlands län som har både den starkaste utvecklingen och störst framtidstro. Närmare 60 procent av landets turistföretagare är positiva till den ekonomiska utvecklingen och 20 procent planerar att nyanställa.  

Under 2011 registrerades totalt 76 000 nya företag i Sverige, varav 1 300 turistföretag. Jämfört med 2010 ökade antalet turistföretag med 9 procent, vilket innebär en högre tillväxttakt än övriga svenska bolag som ökade med 6,5 procent i genomsnitt. För närvarande finns det 16 000 turistföretag i Sverige. Det visar Turistnäringens Företagarindex* som presenteras av RTS, Rese- och Turistnäringen i Sverige i Almedalen idag, inom ramen för TRIP Turistnäringens Utvecklingscenter.

Turistnäringens Företagarindex 2012 visar fram nyföretagandet i Sverige, hur befintliga företag ser på sin framtid samt det framtida företagande. Företagarindex har tagits fram av RTS, Rese- och Turistnäringen i Sverige inom ramen för TRIP, Turistnäringens Utvecklingscenter. Syftet är att kartlägga nuläge samt framtida behov av kompetens, nätverk, samverkan, utveckling och stöd. Det övergripande målet med Företagarindex är att bidra till att skapa goda och självförsörjande turistföretag runtom i Sverige.

Ladda ned hela rationella rapporten här nedan samt de regionala rapporterna (8 stycken):

RTS, Rese- och Turistnäringen i Sverige, inom ramen för TRIP Turistnäringens Utvecklingscenter 2 år 6 veckor sedan 1 kommentarer

1 kommentarer

Anneli Sundström:

Uppdatering av fjolårets publicering av Turistnäringens Företagarindex, här finns även de regionala rapporterna från 2012 tillgängliga!

1 år 13 veckor sedan

Skriv kommentar

logga in eller registrera dig för att kunna kommentera

Frågor och svar

Har du frågor kanske du hittar svaren bland våra Frågor och svar.

Gå till frågor & svar

Statistik

Vill du veta hur många
gästnätter Sverige hade förra
året? Här bakom har vi samlat
en mängd intressant statistik!

Rapporter/ analyser

Här hittar du intressanta
rapporter och analyser om turistnäringen uppladdade av aktiva i communityn. Registrera dig för att ladda ned eller ladda upp.

Video

Här samlas videor på
bra och nyttiga seminarier
och föreläsningar. Som
registrerad användare kan
du bidra med egna videor.

Presentationer

Här hittar du spännande presentationer från
föreläsningar, konferenser och seminarier. Registrera dig för att ladda ned eller ladda upp.

Bli medlem

Aktuellt