Fjolårets TRIP Award vinnare: Romme Alpin – hur gick det sen?

”Att målmedvetet bryta ny mark och ständigt utveckla sitt erbjudande inom sin genre kännetecknar denna entreprenör. Att flytta berg och hämta inspiration från de bästa i världen har lett årets Uppstickare till att bli en av de största aktörerna inom sitt område. Lite otippat hittar man idag de svenska fjällen redan i Borlänge – Vinnaren är Romme Alpin!” Så löd juryns motivering när Romme Alpin tilldelades TRIP Award som årets uppstickare under Svenska Turistgalan 2011. Efter säsongens slut träffade vi Viktor Funcke i Romme Alpins nytillbyggda Ski Lodge för att höra vad vinsten av TRIP Award har betytt för Romme Alpin:

-       Vi fick mycket respons från gäster som tyckte det var kul med utmärkelsen och gratulerade oss. För oss är alltid gästens upplevelse på plats och responsen vi får från gästen vid besöket det som värderas högst.

Romme Alpin nämndes i samband med vinsten av TRIP Award i media, både rikstäckande och lokalt. Enligt Viktor var detta stärkande för Romme Alpins varumärke. Den största effekten av priset märktes mest i stärkta relationer gentemot samarbetspartners, leverantörer och branschen i stort. Även lokalt stärktes relationen mot lokalgäster, myndigheter och kommunen vilket bidrog till en positiv inställning till företaget som helhet.

-       Lite roligt att vi vann kategorin ”Årets Uppstickare”, trots att vi har funnits i 25 år, menar Viktor och fortsätter; ”Vi erbjuder ju en upplevelse som vanligtvis inte finns utanför fjällen och det är väl därför vi ses som uppstickare”.

Romme Alpin hade en bra säsong 2011-2012 med mycket skidgäster. Skidsäsongen avslutades den nionde april i Romme, men direkt startade arbetet inför den kommande säsongen. Bland annat byggs Ski Lodgen ut med 80 nya rum, en ny sexstols expresslift kommer att stå klar och fem nya backar tillkommer. Dessutom färdigställs ett eget fjärrvärmenät som värmer upp byggnader och varmvatten, vilket gör anläggningen självförsörjande.

I vinter firar Romme Alpin 25 års jubileum, och Viktor säger att besökarna kan räkna med en aktivitet i samband med invigningen av nya området.

-       I övrigt kommer vi att fortsätta vårt hårda arbete med att erbjuda den bästa servicen inom skidsverige.

Läs om priset och nominera för 2012 års TRIP Award här (senast 26 september) >>

Besök Turistgalan.se för mer information >>

Av Emilia Stenman 1 år 50 veckor sedan 0 kommentarer

Inget innehåll av denna typen hittades.

Skriv kommentar

logga in eller registrera dig för att kunna kommentera

Frågor och svar

Har du frågor kanske du hittar svaren bland våra Frågor och svar.

Gå till frågor & svar

Statistik

Vill du veta hur många
gästnätter Sverige hade förra
året? Här bakom har vi samlat
en mängd intressant statistik!

Rapporter/ analyser

Här hittar du intressanta
rapporter och analyser om turistnäringen uppladdade av aktiva i communityn. Registrera dig för att ladda ned eller ladda upp.

Video

Här samlas videor på
bra och nyttiga seminarier
och föreläsningar. Som
registrerad användare kan
du bidra med egna videor.

Presentationer

Här hittar du spännande presentationer från
föreläsningar, konferenser och seminarier. Registrera dig för att ladda ned eller ladda upp.

Bli medlem

Aktuellt